GALILEO GALILEI

galileo

Galileo Galilei

Bertolt Brecht

Trad: Carme Serrallonga

Ed. 1984, 2010

Brecht es Galileu i Galileu és Brecht».

És teatre i el teatre neix per a ser representat. La seva lectura , literàriament, resulta àrida i difícil.

Es tracta d’una lectura per a raonar, emetre opinions, més que els personatges importa el que diuen, les raons i els arguments.

Galileu és un personatge que representa el somni humanista; ell tenia fe en la raó humana». Un personatge que actua amb convicció, que malgrat d’allò que passe, ell continuarà actuant d’eixa manera.

Paral·lelament, l’autor critica al sistema polític i social de la seua època: la lliure decisió d’una persona del poble no és permesa pel poder, resulta revolucionària i una actitud exemplar que posa en perill l’estabilitat política-social. D’alguna manera també Brecht podria ser el Galileu de la seua època criticant el poder i obligat a fugir i refugiar-se en altres països ( Finlàndia ).

Brecht escriu teatre des del compromís i Galileu està ple de diàlegs amb argumentacions entre el protagonista i els seus antagonistes, argumentacions del propi Brecht.

Recomanat a partir de 18 anys

Comentat en Maig 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Galileo Galilei i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.