COR DE TINTA / CORAZÓN DE TINTA

cortinta corazon

 

 

 

 

 

Cor de Tinta                                                   Corazón de Tinta

Funke, Cornelia ( autora i il·l)

Estelrich , P. i Alvarez, L.(trad)                         Blanco, Rosa P. ( trad)

Ed. La Magrana, 2012                                         Ed. Siruela, 2008

Un llibre del gènere fantàstic pertanyent a una trilogia : la saga del Món de Tinta.

Al principi de cada capítol hi ha una cita literària que fa referència al contingut.

És una aventura i com a tal apareixen tots els elements que la identifiquen:

Ens trobem ja des del principi amb dos tipus de personatges, uns reals com ara el pare, la filla i la tia, tots amants de la lectura i els llibres i altres fantàstics procedents del llibre «Cor de Tinta» i que encarnen la maldat. El bé i el mal estan presents en tota la narració manifestant-se en el comportament dels personatges.

La mare, personatge real, es troba ara en el món de la fantasia, atrapada entre les pàgines del llibre i el pare i la filla lluitaran per recuperar-la i tornar-la al món real.

Com en tota aventura no poden faltar els auxiliars, personatges que ajuden els protagonistes en la consecució del seu objectiu.

Es tracta d’una aventura plena de viatges, raptes, fugides i perills en la que es desgrana de manera dosificada els diferents misteris i secrets plantejats a l’inici de la història. Una aventura una mica allargada sense necessitat, que acaba resultant repetitiva ja que amb una escapada ( i no moltes) de les mans del dolent seria suficient per a que la història resultara atractiva i completa. Aquesta excessiva llargària impedeix mantenir igual intensitat en tota l’obra i provoca daltabaixos.

Recomanat a partir de 14-15 anys

Comentat en febrer 2017

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Cor de Tinta / Corazón de Tinta i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.