L’home que plantava arbres / El hombre que plantaba árboles

Jean Giono.

Viena Edicions, 2008 /Olañeta ,2007

 

 

És una història senzilla però profunda. Sense haver d’ explicar grans idees, l’autor és capaç de transmetre amb humanitat i tendresa un fet extraordinari, d’un personatge real, que actua dia a dia sense esperar cap reconeixement, tan sols la seva satisfacció pel treball ben fet :

Tal com diu l’editorial , és “la història d’Elzéard Bouffier,(…) que transforma el paisatge que l’envolta. De llavor en llavor i de planter en planter. Cada dia, durant totes les hores de llum. I mentre el país es debat en la primera guerra mundial, i després en la segona, ell continua plantant arbres incansablement, fins a cobrir tota la muntanya de verdor i canviar per sempre la vida de tots els habitats de la regió”

Un relat breu, descriptiu i amb un llenguatge acurat i concís ; ens transmet un missatge ecològic i pedagògic sense fer-lo explícit. Apel·la als sentits i està bellament narrat.

A partir de 12-13 anys

Comentat en abril 2011

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, L’home que plantava arbres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.