LA ZAPATILLA ROJA

 

zapatillarojaLa zapatilla roja

Karin Gruß

ilustraciones de Tobias Krejtschi

Ed. Lóguez, 2014

Crònica social sobre la guerra, encara que ben bé no és una guerra sinó una ocupació injusta, il·legal i genocida d’un estat sobre altre. Critica els fotògrafs que van a traure imatges, escenes esgarrifadores a les que ens tenen habituats els mitjans de comunicació. Massa realista? Massa explícit? La massacre que està passant aquests dies , amb el silenci còmplice de les potencies occidentals i el recolzament actiu de USA i Regne Unit , demostren que la realitat supera en horror a tots els contes possibles.

Les imatges tipus còmic, en blanc i negre. Només apareix el color roig en la sabata i en una escena somniada . La sabata roja sembla el símbol amb el qual s’enllacen el món occidental i el país ocupat.. El personatge principal és el fotògraf. Al llarg de la història assistim a un canvi d’actitud del protagonista que vol donar la notícia de manera distant i acaba implicat emocionalment. És més la crònica d’una realitat esgarrifadora, no hi ha fabulació literària. Al final, es va considerar que tenia suficients valors literaris per a estar a la nostra bibliografia.


Recomanat: 10-11 anys.

 

Comentat en juny 2014

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La zapatilla roja i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: LA ZAPATILLA ROJA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.