QUI EM DÓNA UN COP DE MÀ? / QUIÉN ME ECHA UNA MANO?

uncopdema

Qui em dóna un cop de mà? / Quién me echa una mano?

Camille Saferis.

il. Ale + Ale

Laberinto, 2011    

                                                                                                       

Llibre inspirat en una llegenda tibetana ; una faula moderna, una història on els adults en lloc d’ajudar al protagonista insisteixen en donar-li consells , assessorar-lo, renyir-lo, … és a dir, escoltar-se a si mateixos i oblidar-se de qui es troba davant d’ells amb un problema greu.       


És la mateixa lectura la que faria un xiquet que un adult?. S’apunta perquè veiem en algunes pàgines la necessitat de tenir uns referents per poder entendre completament el personatge, que tal vegada els xiquets no tenen, però el lector infantil possiblement no es fixa tant en les característiques dels personatges que intervenen , com en la situació del protagonista, que s’ha caigut i està sol.                         


El protagonista té un problema i ningú dels que arriben l’entenen i li donen solució.               


L’únic que l’ajuda és altre tan petit com ell, l’elefantet, és una ajuda entre iguals.              


És un llibre divertit, enginyós; constatem que sabem poc sobre la qualitat dels animals que van apareixent, i caldria dedicar-li una ullada a llibres com el de Cirlot, «Diccionari de símbols».           


Recomanat a partir de 4-5 anys       


Comentat en Novembre 2014

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Qui em dona un cop de mà i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.