SANG CALENTA/ EL ARDOR DE LA SANGRE

sang-calenta_irene-nemirovsky_libro-OMAG987

el ardor de la sangre

 

 

 

 

 

 

 

Sang Calenta / El ardor de la sangre

Irène Némirovsky

Editorial: La Magrana, 2008/ Salamandra, 2007

Obra pòstuma i inèdita de l’autora, descoberta en el IMEC (Institut Mémoires de l’Édition Contemporaine) pels actuals biògrafs de Némirovsky, el manuscrit havia estat perdut i oblidat entre els papers del seu editor.

Història ben construïda en la que descriu sentiments, desigs, passions dels diferents personatges de la narració sense jutjar-los deixant llibertat a les lectores per a que facen la seua valoració.

La seua estructura trenca la linealitat del temps, anant i tornant del present al passat dels personatges. Així la narració guanya en agilitat i en intensitat.

Al llarg del llibre, els temes que apareixen són:

el pas del temps: la joventut té la sang calenta, la vellesa ja no.

la importància d’assumir el nostre passat i no amagar-ho.

el cinisme i la hipocresia de la classe burgesa envoltada en un pacte de silenci on allò més important són les aparences.

La submissió i por dels camperoles respecte als seus amos.

Si recordem les paraules de Milan Kundera quan diu que el novel·lista és un explorador de l’existència, no tenim cap dubte en que Némirovsky ho és amb intel·ligència i sensibilitat.

Recomanat a partir de 18 anys

Comentat en abril 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Sang calenta/ El ardor de la sangre i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.