HERMOSA SOLEDAD

soledad_188

Hermosa soledad

Jimmy Liao

Bárbara Fiore, 2008

Es tracta d’un llibre a qui hem d’apropar-nos pàgina pàgina. Al llarg del llibre es combinen comentaris sobre la seua experiència com il·lustrador i textos poètics. Diu Jimmy Liao, autor i il·lustrador, que volia il·lustrar allò que no podia expressar amb paraules: sensacions, sentiments.

En la il·lustració destaquen la importància de la línia que confereix a les imatges una gran energia i la utilització del color reduïda a ocres, grises, negres i en alguna ocasió el blau per a expressar emocions de tristesa, solitud, malenconia, etc. Juga a les imatges amb llum i ombres i també amb proporcions subjectives.


La sinergia entre il·lustració i text crea un clima oníric que ens recorda al surrealisme. L’editorial fuig ,en aquest llibre, de les il·lustracions de doble pàgina i de pàgina completa per a presentar-nos imatges de grandària postal sobre fons blanc, algunes vegades emmarcades.


Es un llibre que requereix un lector conqueridor que ha de llegir i rellegir per a gaudir d’allò que l’autor vol contar-nos.


“ Dia 21 de Febrero. Nuboso, irrupción de un frente frío

Excepto los poetas, .¿hay alguien más en el más el mundo capaz de nadar en una piscina sin agua?”

Recomanat a partir de 12-13 anys

Comentat en Abril, 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Hermosa soledad i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.