OLIVE KITTERIDGE

olivekittderige

Olive kitteridge.

Elisabet Strout

Edicions 1984, 2010 /El Aleph, 2012

Original la forma de contar la vida de la protagonista Olive a través de personatges que han tingut relació amb ella. El llibre s’ompli de diferents històries que encara que no tenen com a protagonista a Olive, aconsegueixen captar l’interès i l’atracció de les lectores. Són 13 contes, en els quals es manté una narració no lineal en el temps, sinó en forma de puzle.


Els personatges gaudeixen d’un tractament literari digne d’elogi : la protagonista i els
coa-protagonistes de les diferents històries, després d’una serie de situacions que els precipiten cap a la depressió i l’amargura, troben una eixida cap a la salvació mitjançant l’afecte o l’amor o la tendresa o senzillament un fet casual.

Al primer conte apareix el tema de la infidelitat i la falsedat de la relació en la parella. Les dificultats en la educació dels fills i en la relació amb ells. Pels següents desfilen la bogeria, el suïcidi; el moment en que te’n adones de la capacitat de decidir per si mateix; la pèrdua que suposa per als pares quan els fills es casen, escrita en clau d’ironia i un to d’humor; la reivindicació de la joventut i rebuig de la tendència a pensar que són generació perduda; també històries amargues com quan parla de com canvia la vida quan passen fets traumàtics, com el temps no és capaç d’aconseguir l’oblit, com eixes experiències fan traure la nostra part més lletja; la vellesa; la malaltia; l’enveja; la terrible influència dels traumes infantils en la personalitat adulta;

Finalment el conte que tanca el llibre és tota una reivindicació de l’amor i el desig en l’última etapa de la vida, a partir de la trobada de dues persones velles i solitàries. I una Olive transformada, …

13 contes que són tota una lliçó de vida

Recomanat a partir de 18 anys

Comentat en juliol de 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Olive kitteridge i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.