L’ ÀLBUM DE L’ADELA

adela

L’àlbum de l’Adela

Claude Ponti

Ed. Lata de Sal, 2015

http://www.latadesal.com/ca/llibre/l-album-de-l-adela/

Hem de felicitar-nos de l’existència d’editorials com aquesta:

« Lata de Sal és una editorial d’àlbum il·lustrat especialitzada en 2 col·leccions: Vintage i Gats. Només publiquem llibres preciosos, triats després d’una selecció acurada i una recerca exhaustiva. Volem que tots us quedeu enllaunats amb els nostres llibres entranyables, emotius, nostàlgics, felins. (…)»

Fruit de la acurada selecció és aquest llibre, escrit i il·lustrat per C. Ponti i dedicat a la seva filla Adela. El llibre és de 1986 i mai no havia estat publicat en el nostre país.

Primera sorpresa : el format, immens i el preu , popular.

Llibre per a llegir, rellegir, llegir de diferents maneres, compartir i gaudir de la lectura d’imatges.

El conjunt de les il·lustracions tenen molt a veure amb el món infantil, amb unes imatges que recorden els cromos . Hi ha tot un món dintre d’aquest llibre i tota una progressió : parteix de l’alineació d’objectes inanimats seguint la línia del terra, i es va complicant amb seqüenciacions, enumeracions, personatges en acció en històries molts curtes, històries fantàstiques ,imatges desordenades, surrealisme, humor, i homenatges ( a Sendak) . Apareixen accions, moviment i una línia temporal. També els personatges van augmentant de grandària , fins l’aparició del pare i la mare i la presentació de l’ambient familiar, que donen una sensació de serenitat. Saluden els personatges. Adela es queda fora, ella és l’espectadora. Ha creat aquesta història amb els seus ninots.

Recomanat a partir de 4-5 anys

Comentat en Desembre 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, L'àlbum de l'Adela i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.