LAS REGLAS DEL VERANO

verano

Las reglas del verano

Tan, Shaun

Ed. Bárbara Fiore 2014

En paraules del propi il.lustrador: Cada una de las imágenes puede verse como un capítulo de un cuento que no está escrito y que solo la imaginación del lector puede elaborar.

S’acaba l’escola i comencen les vacances d’estiu. La primera il·lustració d’aquest llibre així ho manifesta. El nostre protagonista corre per un indret on l’espera algú més gran ( germà, amic,… ), amb qui compartirà les aventures estiuenques.

Tanmateix, no pot iniciar-se el joc sense regles i, per tant, les pàgines de l’àlbum es converteixen en una enumeració de normes enunciades pel major dels personatges i que comencen sempre amb la paraula “Mai”. El xicotet s’enfronta a unes regles que no entén.

I ens fa tornar al món de la infància en els llargs dies de l’estiu, sense la presència dels adults, on les regles que imperen no coincideixen amb les de la vida real sinò que estan fetes per ells i per a ells, els infants.

Una proposta estètica i narrativa que descol·loca. Surrealista , onírica, escrita en clau d’humor, que incita a la reflexió i interpretació constants i que planteja un món a explorar molt suggeridor.

A les normes enumerades les acompanyen imatges surrealistes del món plàstic de Shaun Tan, autor i il·lustrador del llibre. Trobem imatges que ens recorden a Hopper, Dalí o El Bosco. Resulta original en elles la inversió que fa de la grandària dels objectes, animals, joguines respecte als dos protagonistes: ells són petits enfront de l’ample món que cal explorar.

La tècnica utilitzada, pintura a l’oli , li dona una textura i un volum difícils de trobar en àlbums il·lustrats.

Recomanat a partir de 10-11 anys

Comentat en octubre 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Las reglas del verano i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.