Jo no sóc la teva mama / Yo no soy tu mamá

jonosoclamama yonosoytumama

Jo no sóc la teva mama                          Yo no soy tu mamá

Marianne Dubuc ( text i il·l.)

                                     Tornero Brugués, Susana ( trad)

 Joventut 2017

Llibre d’humor a partir d’una proposta exagerada “un enorme mamífer pelut anomena mamà a un petit esquirol” i a partir de continues contradiccions com ara: un bebè enorme, un adult petit, un mamífer que naix d’un ou, etc que, a vegades,traspassen els límits de la ciència.

Tanmateix, és eixe  trencament del pensament coherent, l’estranyament de la lògica de les lectores, el que fa que resulte atractiu i desperte la curiositat per saber com resoldrà el conflicte “qui serà la seua mamà?”.

A través d’unes il.lustracions magnífiques, ens endinsem en una història protagonitzada per una família inusual, una convivència, forçada al principi, entre un esquirol i un personatge inventat- una especie de monstre de les neus o goril·la blanc- que acaba en una relació afectiva i solidària. Al final, amb les aportacions del nouvingut a la vida en comú, assumeixen la possibilitat de conviure junts.

A través de la lectura per les diferents pàgines la història ens aboca a la tesis o les tesis en plural:

Des de la mirada del bebè, qui és la nostra mamà, el primer rostre que ens mira, el primer ésser que té cura de nosaltres?

Des de la mirada de l’adult, el bebè necessita, principalment, una mare. Tanmateix, l’absència d’aquesta, la impossibilitat de trobar-la, ens obliga èticament a fer de mare amb la qual cosa entrem de ple en el tema de la maternitat o també de l’adopció.

Un llibre compensatori en la línia de plantejar els nous conceptes de família, que llança un missatge a favor de la diversitat i que sembla necessari en el compleix procés per a entendre la realitat social en que vivim.

Recomanat a partir de 6-7 anys

Comentat en Novembre 2017

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Jo no sóc la teva mama / Yo no soy tu mamá i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.