PIRATES DE LA MAR DE GEL/ PIRATAS DEL MAR HELADO

Pirates de la mar de Gel / Piratas del mar Helado 

Nilsson, Frida

Jansson, A. ( il·lustració)

Martí, Elena (trad.català)

Valle , Carlos ( trad. castellà)

Ed.Viena,2018/ Thule, 2017

«I així acostumava a finalitzar el relat sobre Cap Blanc que li contava a Miki…

( …) tot era com un conte, quelcom que sols podia passar-li a altres pobres nens. Sí, és clar que teníem por dels pirates, però mai se’ns va acudir pensar que un dia ens els trobaríem cara a cara.»

Una història amb tots els ingredients d’un llibre d’aventures per a gent encara menuda, com un llibre pont per accedir, de més grans, a llibres més complicats 

Com a bon llibre d’aventures té una protagonista (de 10 anys) que intenta allò que la resta de la societat no s’atreveix a fer, enfrontar-se als malvats pirates per salvar la seua germana, ja que es considera responsable del seu apressament. I decideix ocupar el lloc del pare, que si bé vol lluitar, es troba físicament incapacitat per a fer-ho.

En el seu viatge per un paisatge inhòspit trobarà personatges bons i dolents, els bons l’ajudaran en la seva empresa, els dolents faran mans i mànigues per acabar amb ella. Però son uns dolents maldestres i ignorants, que no aconseguiran els seus propòsits i tot acabarà feliçment.

Frida Nilsson (1979) ha estat guardonada amb el Premi Astrid Lingdren 2014 i Pirates del mar de Gel ha obtingut el Deutscher Jugendliteraturpreis 2015, el Nils Holgersson 2016 i el White Ravens 2016.

Recomanat a partir de 10-11 anys

Comentat en Maig 2019

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Pirates de la mar de Gel/ Piratas del mar Helado i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.