NOMÉS TRES SEGONS / SOLO TRES SEGUNDOS

 NOMÉS TRES SEGONS / SOLO TRES SEGUNDOS

Paula Bombara

 Bel Olid ( trad. cat.)

Ed.Pagés, 2017/ Ed.Milenio 2017

L’escriptora argentina Paula Bombara ens ofereix una novella on narra de forma excel·lent la vivència del dol en l’adolescència. L’esgarrifadora experiència de la mort és contada amb valentia, obviant el tabú de no parlar d’aquest tema als joves.

El llibre està estructurat en dos parts: en la primera, el protagonista és Nico i en la segona, la protagonista és Felicitas, que escriu un diari on reflecteix tot el seu procés d’elaboració del dol per la pèrdua de la seua millor amiga i del seu estimat.

Un dels grans encerts del llibre és la presència dels elements que marquen les etapes d’aquesta experiència, com ara els somnis recurrents, la necessitat de retindre objectes de la persona morta, el sentiment de culpa.

D’igual manera l’etapa de superació per banda de la protagonista està perfectament descrita.

En un llenguatge quotidià, que no renuncia a la precisió ni a la cura, Bombara va construint una història honesta i inspiradora, que, a més a més, resulta d’una lectura molt atractiva.

RECOMANAT A PARTIR DE 14-15 ANYS

COMENTAT EN FEBRER 2020

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Només tres segons / Solo tres segundos i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.