GRÀCIES TEIXÓ/ GRACIAS TEJÓN

Gràcies Teixó, Gracias, Tejón

                        Autora i il·lustradora: Susan Varley

                               Ed. Cuatro azules, 2017

                  Traducció al castellà: Juan Ramón Azaola

                  Traducció al català: Mireia Alegre i Clanxet

El llibre comença amb un preludi de la mort. Teixó se’n adona que li queda poc temps i s’acomiada escrivint una carta als amics.

En aquest àlbum l’autora anglesa Susan Varley tracta el tema del dol, de la necessitat dels records de la persona que has estimat i ja no hi és.

El sentiment que experimenta cadascú vers qui ha mort és totalment diferent depenent de quina haja estat la seua relació. Un per un conten les vivències que han tingut i què ha suposat en les seues vides.

En aquesta història es destaca el tractament del dol col·lectiu. El compartir la pèrdua, l’absència d’un ésser estimat, ajuda a estar un poc menys trist.

Al text destaca el pas del temps. Crida l’atenció el temps que passa entre la mort del teixó i quan els amics parlen d’ell, el fan present i sempre està amb ells. Hi ha un recorregut emocional. A l’igual que s’observa el reconeixement de la gent gran per tot allò que saben i  comparteixen.

És un llibre molt reflexionat. L’autora s’ha donat temps per pensar sobre el tema.

Va ser publicat per primera vegada en 1985.

Les il·lustracions enriqueixen el text. Són molt clàssiques i estan realitzades amb aquarel·la i plomí negre.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en juny 2021

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Gràcies, Teixó / Gracias, Tejón i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.