LA EXCURSIÓN DEL SEÑOR GUMPY

LA EXCURSIÓN DEL SEÑOR GUMPY

John Burningham (text i il·lustracions)

Ellen Duthie (trad.cast.)

Ed. Galimatazo, 2021

Àlbum de 1970, que fins ara no s’havia publicat en castellà.

Galimatazo és l’editorial que ho fa amb la traducció d’Ellen Duthie.

John Burningham, parella d’Helen Oxenbury, va morir a gener de 2019, i aquesta és la millor forma de donar a conèixer la seua obra.

Aventura amb textos acumulatius, enumeracions, diàlegs, repeticions i variacions.

Junt a tots aquests elements de la tradició oral, trobem un bon sentit de l’humor, animals, lògica infantil i un senyor Gumpy, comprensiu i respectuós.

L’estructura es repeteix. Descriu un personatge, després l’escenari i l’acció: pregunta i consentiment amb l’advertència de complir la norma. Les repeticions donen seguretat a la lectura dels més menuts.

Les il·lustracions són magnifiques i l’autor utilitza la pàgina de l’esquerra per dibuixar amb tinta l’escena general i la de la dreta a color, on presenta a cada animal, des del més menut al més gran.

El viatge acaba en una preciosa doble pàgina quan tots els convidats pel senyor Gumpy no fan el que haurien de complir.

Però no passa res si no es compleix la norma. Al senyor Gumpy no l’importa i tot acaba en una festa amb altra doble pàgina.

Planteja el concepte de autoritat, i el sentit que té la norma. La literatura que convida a qüestionar les normes sempre és interessant

Després de berenar junts, el senyor Gumpy convida a altra aventura, però ja serà demà.

Recomanat a partir de 4-5 anys

Comentat en Novembre 2021

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La excursión del señor Gumpy i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.