SET CLAUS PER OBRIS ELS SOMNIS/SIETE LLAVES PARA ABRIR LOS SUEÑOS

 

Set claus per obrir els somnis/ Siete llaves para abrir los sueños.

Gómez Cerdà, Alfredo (autor)

Pintor, David (il·lustració)

Nel·lo, David(Trad.català).

Ed. Kakandraka, 2020

Aquest llibre d’Alfredo Gómez Cerda ens ofereix la clau per a accedir a la lectura d’autors “clàssics” de la literatura infantil i juvenil de la segona meitat del segle XX. És un homenatge a escriptors que estan molt presents en la seva obra: Rodari, Tomi Ungerer, Astrid Lindgren, Juan Farias, Christine Nöstlinger, Roald Dahl i Gloria Fuertes.

En cada relat ens acosta a la figura d’un d’ells que és alhora el protagonista de la història. Històries curtes que no totes elles es desenvolupen amb el mateix encert encara que totes resulten interessants.

Ens presenta als llibres com les finestres que ens donen accés a altres realitats diferent de la nostra, amb il·lustracions que tenen l’encàrrec de sorprendre, de transgredir, de jugar, de meravellar. Llibres que ens porten a descobrir la nostra posició en el món, a posicionar-nos davant les injustícies, a valorar les coses que veritablement són importants en la vida, que ens obren la mirada donant-nos noves perspectives. Històries en les quals les paraules són tan necessàries com l’aliment.

Respecte a la il·lustració, cadascuna de les historia té dues. En la primera, abans de l’inici, representa al protagonista de la mateixa i en la segona afegeix un element propi del relat

RECOMANAT A PARTIR DE 10-11 ANYS

COMENTAT EN OCTUBRE 2022

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Set claus per obrir els somnis / Siete llaves para abrir los sueños i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.