LA CASA DORMENT/ LA CASA DURMIENTE

la-casadormentcasadurmiente


La casa dorment  /    La casa durmiente

Wood, A.

Il. Wood, D.

Ed. Lata de Sal, 2016

Una casa dorment on tot el mon dorm: una àvia, un nen, un gos, un gat, un ratolí… i fins i tot una puça dormen tot el dia… fins que passa alguna cosa …

Cal ressaltar el tema de la història: la dormida . Un tema quotidià per a nenes i nens que molt sovint genera conflictes. Tanmateix, a la història contada el son apareix com una font de plaer trencada per la puça que convertirà la casa en un lloc per a jugar, allò que la infantesa més desitja. Al conte la relació dormir//divertir-se constitueix un missatge positiu. Darrer el descans ve la diversió.

Llibre escrit a partir de la Tradició Oral. Estructura a base d’acumulacions, addicions i subtraccions amb personatges quotidians. Un text  amb tocs d’humor, rimat, molt mesurat, amb ritme, on podríem afegir sense dificultat la música. Text per a ser contat i cantat a la infantesa.

Il·lustracions divertides, encara que no extraordinàries, que reflecteixen el que diu el text..Comença amb diferents tonalitats de color blau que convida al son però després va incorporant tonalitats càlides. L’escenari  és idèntic en totes les pàgines . així com els personatges , però les imatges tenen uns canvis de perspectiva molt cinematogràfica.

Recomanat a partir de 4-5 anys.

Comentat en setembre 2016

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La casa dorment i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.