LA CASA

lacasa_alta

lacasa

La Casa ( en català i castellà )

Roca, Paco.

ed. Astiberri, 2015

Premio Zona Cómic al mejor cómic nacional de 2015

Estrella 2016 al cómic más destacado del año por el diario Le Parisien

Gran Premio Romics 2017 del salón del cómic de Roma

Premio Romics 2017 al mejor cómic europeo del salón del cómic de Roma

Una novel·la gràfica que reflexiona sobre la vellesa i els conflictes que es creen a la família. Una narració molt ben desenvolupada, amb salts enrere (flashback) que van reconstruint la història familiar:

El pare, ara vell, quan era jove i les seues il·lusions, aficions, …

La posició de cada germà en la família i respecte al pare. Un recorregut que fa cadascú d’ells sobre la seua relació amb el pare fins arribar als moments en que el pare ja vell necessita l’atenció dels fills: les diferències, les excuses, els oblits …

La càrrega emotiva de la casa i els dubtes que tenen els germans sobre què fer amb ella. Hi ha moments en que desitgen quedar-se amb la casa i donar continuïtat a la relació familiar i altres en que pensen que millor seria vendre-la i que cadascú visca la seua vida.

És una història realista, i la casa és una metàfora de la vida familiar: lluminosa i plena de vida en la infantesa amb estones d’amor-odi i apagant-se a poc a poc, envellint-se, embrutant-se a mesura que el creixement va separant als seus membres caminant per dreceres diferents.

Recomanat a partir de 14-15 anys.

Comentat en Abril 2017

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La casa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.