EL YETI

yeti

El Yeti

Taï Marc Le Thanh,

Rébecca Dautremer ( il·l)

Edelvives, 2016

Una metàfora de la lluita per aconseguir quelcom en la vida: el somni, la il·lusió, la preparació del viatge, el viatge fantàstic ple de riscos i perills i finalment, arribar al lloc que desitjaves encara que no trobes allò que buscaves. Pot ser que no existira, pot ser estava en tu mateixa, però no eres capaç d’adonar-te; pot ser no necessites trobar cap, sinó viatjar, anar i tornar, madurar.

Les il·lustracions de Dautremer personalíssimes, atractives pels colors intensos, pels contrastos de llum i ombra, per la seua grandària que ens animen a una lectura lenta gaudint dels detalls.

Text concís a base dels pensaments de l’única protagonista de la història, somiadora i solitària. Un aspecte molt encertat del llibre i que aplaudim és el protagonisme d’una dona que transgredeix els límits imposats pels mascles: escalar muntanyes, pensar, somiar, tindre projectes etc. Les imatges que probablement, hagen segut les iniciadores del llibre, creen un joc amb el text que obliguen a les lectores més petites fer-se preguntes (com és possible que no veja el Yeti si està darrere?) i als més grans a llançar hipòtesis sobre el què passa a la història. No importa massa si les nostres respostes són encertades, sinó l’aventura viscuda al costat de la protagonista de la qual no haurem eixit indemnes.

Recomanat: A  partir de 14-15 anys

Comentat en juny 2017

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El yeti i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *