LA SALTINADORA GEGANT / LA SALTINADORA GIGANTE

Saltinadorasaltinadoracastellà

La saltinadora gegant / La saltinadora gigante
Donaldson , Julia
( text ) & Oxenbury, Helen ( il·l)

Bel Olid( trad )

Juventud, 2017

« Sóc la saltinadora gegant

i faig una por impressionant»

Dues grans autores juntes en aquest àlbum il·lustrat, en una història que col·lectivitza la por, que ens ensenya que fins i tot els animals més grans tenen por també. En aquest cas, es tracta d’una por cap allò desconegut, invisible, experiència vital comú en majors i petites. I  és important tenir algú a prop a qui poder explicar les nostres pors per tal de trobar una solució que en aquest cas no vindrà dels animals més grans.

Un final que dóna pautes de creixement, compensador a través de l’humor: el soroll temut eixia de la gola d’un ésser petit, innocent, que jugava a ser major, feroç, i salvatge. Només la mare, intuïtiva, s’adona de que darrere d’eixe entramat es troba la seua filleta.

Misteri i humor en un text senzill i repetitiu, una història rimada -gran feina de traducció de Bel Olid en castellà i en català amb un vocabulari exquisit i unes il·lustracions on sobre un fons de tons suaus destaca cadascun dels personatges que van apareixent, de formes arrodonides i una gran expressivitat.

La mateixa Helen Oxenbury ens explica en una entrevista en Barcelona : (https://cat.elpais.com/cat/2017/04/24/catalunya/1493056445_680401.html)

un conill, que quan torna al seu cau, escolta una veu profunda i amenaçadora que surt del forat, i decideix buscar l’ajuda d’altres animals. Al final tots acaben morts de riure, perquè s’han deixat espantar per un animal molt petit”.

«No m’agraden els llibres que intenten transmetre un missatge, jo dibuixo per als nens, als quals els encanta veure’s dibuixats i veure representades les coses que tenen a prop”.

Recomanat a partir de 3 anys.

Comentat en maig 2018

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La saltinadora gegant / La saltinadora gigante i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.