PAM A PAM / PASO A PASO

Pam a Pam / Paso a paso

Leo Lionni ( text i il·lustració)

Maria Luchetti (trad cat)

Xosé Manuel González (trad cast)

Kalandraka 2018

La faula d’una enginyosa eruga.

La protagonista és una minúscula eruga amb molta astúcia. Quan la petita eruga es creua amb un famolenc peti-roig, ha de fer ús de la seua imaginació i intel·ligència per a no convertir-se en el seu menjar. Una vegada lliure de la primera amenaça, es veu obligada a continuar utilitzant aquesta qualitat per a evitar el perill que suposen els altres animals que viuen al bosc.

És una recreació dels contes d’animals de la tradició oral on el petit guanya al gran. La relació de grandària o força queda diluïda quan es tracta d’usar la intel·ligència; aquesta capacitat és utilitzada per la protagonista per a enganyar les aus amb les quals s’enfronta. Per altre costat, ens mostra les diferències entre tot allò material i mesurable i les coses intangibles on la valoració, en molts casos, depèn de criteris subjectius.

Resulta divertit tractar de localitzar el cuc en cadascuna de les pàgines, encara que el grau de dificultat no és el mateix en totes elles.

El text té un llenguatge precís per a fer entendre la història sense provocar cansament i les il·lustracions a doble pàgina amb el fons en blanc fan contrastar tots els elements del bosc i, a la vegada, donen força al text complementant-lo. En aquest llibre es mantenen els dos estils que caracteritzen i conviuen a l’extensa obra de Leo Lionni: l’ús del color com element narratiu i les tècniques de collage.

Recomanat a partir de 0-3 anys

Comentat en Maig 2019

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Pam a pam / Paso a paso i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.