EL CAMÍ DE LA MUNTANYA/ EL CAMINO DE LA MONTAÑA

El camí de la muntanya / El camino de la montaña

Dubuc, Marianne (text i il·lustracions)

Martínez Planas, Francesca (trad. cat.)

Corral Corral, Mercedes (trad. cast.)

Ed.Joventut/ Juventud, 2019

Una excel·lent i delicada història sobre la vellesa i la transmissió de la seua experiència als més joves.

Una al·legoria sobre el camí de la vida. Les passejades per la muntanya de la senyora Teixó i el petit gat Leo ens mostren el cicle vital explicat per a lectores i lectors joves.

I apareix la parella perfecta, vellesa i infantesa, la curiositat satisfeta per l’experiència a través d’una relació poètica que ensenya al més menut a respectar els altres, a escoltar la natura, en definitiva a estimar-la i, també a prendre decisions.

El temps passa, aspecte necessari en una bona narració, i contemplem com canvia la situació: Un intercanvi de papers en la relació amistosa, una visió realista del pas del temps i alhora una metàfora del creixement i la maduresa.

Les imatges avancen aspectes de la història inclús abans que el text, una manera de fer-nos qüestionar el que passarà i els propers esdeveniments.

Utilitza diferents tipus de textos: el descriptiu, el narratiu i el diàleg. A vegades, la narració apareix complementada per doble pàgines que enriqueixen i entretenen a les lectores ( exposició d’objectes, plànols, dissenys, etc).

Les il·lustracions ofereixen un món plàstic on les aquarel·les de colors suaus remarquen la tendresa que traspua el llibre.

COMENTAT EN GENER 2020

RECOMANAT a partir de 8-9 anys.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El camí de la muntanya/ El camino de la montaña i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.