VEIG,VEIG QUI VEUS?/VEO,VEO ¿A QUIÉN VES?

Veig, veig, qui veus?/ Veo, veo ¿A quién ves?

 Guido Van Genechten

 Ed. Baula / Ed. Edelvives

Publicat en 2011. És una recopilació d’altres llibres, uns altres ja editats sense text. En l’actual, la imatge s’acompanya d’un breu text – endevinalla amb una característica de cada animal.

És un llibre joc, de cartoné i pàgines gruixudes, amb infinites possibilitats, igual pot ser llibre d’endevinalles, endevinant el nom dels animals que apareixen, com la de construir històries a partir de les seues il·lustracions.

En ell apareixen 18 animals diferents i dos que es repeteixen en, podríem dir, quatre pàgines, i, a més, un de regal en les guardes del final.

A més, cada pàgina, és acumulativa perquè conforme alces les solapes sumes per a formar el següent animal, així, en girar les solapes els primers animals ajudaran a descobrir als que venen darrere.

Animals que van des de la proximitat i del reconeixement en el dia a dia, als què tan sols veiem, bé en il·lustracions o fotografies o documentals, que ens podria servir per a donar-los a conèixer.

Il·lustracions acolorides, agradables, amb traç clar i definit i en actitud somrient, que els fan més atractius i pròxims.

Destacar la importància de l’endevinalla ja que necessita d’una estructura clara i ordenada, generadora de pensament, de possibilitats. Encurioseix.

És notòria la diferència entre el text i les il·lustracions. El primer, per si mateix, senzill, i elles més potents, amb colors forts i contorns en negre, donant un halo de sorpresa.

Amb aquest llibre, tant les lectores com les que no ho són encara, poden estar hores jugant i narrant històries inventades a partir de les imatges.

Llibre per a molt petits-es, necessari ja que no hi ha molt per a aqueixes edats.

I per a més grans, com a generador de múltiples històries no escrites.

Recomanat a partir de 0-3 anys

Comentat en abril 2020

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Veig,veig qui veus? / Veo, veo ¿a quién ves? i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.