IMAGINA’T UN MÓN / IMAGINA UN MUNDO

Imagina’t un món / Imagina un mundo

Rob Gonsalves ( text i il·lustracions)

Traducció: Teresa Farran

Ed. Joventut, 2018

“Imagina’t un món…
on les fulles, un cop han caigut,
troben la manera d’enlairar-se i volar”

A partir d’un tex breu, aquest llibre ens ofereix desset pàgines dobles amb excel·lents imatges en gran plànols i un estil hiperrealista que pareix fotografiar la realitat, però des d’una  mirada  trencadora, des d’una perspectiva inusual. Es tracta d’imatges dinàmiques que es transformen dins de la mateixa il·lustració: fulles en papallones, cases en persones, onades en cims, columnes de llibres en edificis, etc.

Les il·lustracions ens conviden a mirar seguint sentits diferents i ens ofereixen un gran ventall d’il·lusions òptiques.

El text és acurat i té una presència remarcada, fora de la imatge i amb un fons blanc. De vegades, aconsegueix un to poètic i altres és un disparador que ens llença a la recerca d’utopies.

És, sense dubte, una proposta impactant, un autèntic goig visual, que permet lectures molt diferents, on no falten les connexions amb grans mestres de la pintura com ara Escher, Dalí, Magritte…

A l’acabament Gonsalves ens informa de les obres pictòriques que han inspirat les seues il·lustracions.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en juny 2020

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Imagina't un món / Imagina un mundo i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.