UXÍO

UXÍO

Autor i il.lustrador : Martín Romero

Traductor al català: Adriana Plujà

Editorial Astiberri. 2020

Uxío és un còmic que recorda l’antic TBO, amb vint-i-huit petites històries, amb jocs i amb activitats d’entreteniment. Publicat en les quatre llengües de l’estat, la proposta que formula Martín Romero amb aquest llibre il·lustrat pot considerar-se una iniciació a la novel.la gràfica.

Amb el denominador comú de l’humor, Uxío, la seua amiga Anna i la gossa Rosenda viuen una sèrie de situacions que traspuen fantasieig, imaginació i enginy. A més a més, els sentiments i emocions que generen les històries, com ara l’amistat, el penediment, la tristesa, estan descrits amb una encertada subtilesa.

Per una altra banda, és molt remarcable el fet de que els adults tenen una escassa presència, per tant Uxío gaudeix d’una gran autonomia d’acció.

Pel que fa a les il·lustracions, no ens han paregut a l’altura del text. Cal afegir que, al nostre parer, hi ha un desfasament entre la part textual i la part gràfica, donat que la primera pareix estar adreçada a infants de més edat que la segona.

Per concloure, malgrat aquestes darreres consideracions, pensem que Uxío, guardonat en 2019 per la diputació de A Corunya amb el premi Castelao de còmic en la categoria infantil i juvenil, fa aportacions interessants i suggerents en el món del còmic per a joves lectores.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en abril 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Uxío i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.