OCULTOS EN EL BOSQUE

Ocultos en el bosque 

Anno Mitsumasa   

Ed. Kalandraka, 2021

L’autor va fer aquest àlbum en 1977.

El llibre no té un personatge que et guie a través dels escenaris, l’escenari és el bosc.

El llibre es converteix en un objecte pluridimensional al que li hem de donar voltes per esbrinar els animals que hi ha amagats.

No sempre els animals estan entre les fulles i els troncs, a vegades els podem trobar entre els espais que deixen les branques.

Una part dels animals ocults no podem anomenar-los perquè cal tenir uns coneixements previs per saber el seu nom.

Es necessita temps per trobar els animals. Obrir el llibre moltes vegades, amb paciència, lentitud, per gaudir de la cerca, per trobar l’animal que se t’ha passat desapercebut, ja que al mirar amb deteniment es desenvolupa la capacitat d’observació i s’educa la mirada per adonar-nos on es camuflen, per albirar tots els detalls.

Aquest àlbum requereix una persona lectora observadora perquè permet desenvolupar el pensament visual, doncs les imatges generen idees.

El llibre és un disparador, una proposta de joc que es pot observar a nivell individual o grupal.

L’àlbum sense text és un regal per a la vista, et convida a no passar la pàgina, les il·lustracions atrapen a cada lector/a per la seua bellesa, aquestes realitzades amb tinta i aquarel·la plasmades principalment amb diferents tonalitats de verds i grocs.

Hi ha lectures, com passa amb aquest llibre, que no s’acaben mai.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en maig 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Ocultos en el bosque i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.