OINC

Oinc

Elliot, David

Ed. Océano,2020

David Elliot, autor neozelandès que, malgrat tindre en el seu currículum més de 40 obres i diversos premis, aquest és el seu primer llibre editat per una editorial de l’estat.

La higiene és bàsica, i desitjar un bany a unes certes edats és tot un assoliment i mèrit.

Allò que és col·lectiu i social és important, però a vegades el nostre desig individual xoca frontalment amb aquest esperit social i col·lectiu.

El llibre ens presenta un porquet amb el pla inicial de donar-se un bany relaxant, però es veu truncat per l’aparició d’una sèrie d’animals, tots amb el mateix fi, no sabem si és perquè coincideixen amb la idea o per contagi, arribant a crear un cert rebombori. Tot això ho descobrim per les expressions corporals i facials dels diversos personatges i, en concret, les del principal.

Compartir és important i saludable, però fins a un cert punt. Amb alguns detalls no estarem disposades a fer-ho i per a aconseguir-ho, segons la proposta del llibre, és quan intervé la gràcia i l’enginy, utilitzant un altre tema present en edats primerenques (i no tan primerenques): l’escatològic i, davant una cosa natural, que tothom realitza en alguna ocasió, se senten indignats i, conseqüentment, abandonen el lloc. Situació que aprofita el nostre protagonista per a aconseguir el seu pla inicial.

Estem davant un llibre amb il·lustracions atractives, colors suaus, amb traços definits juntament amb unes expressions facials que ho diuen tot, sense necessitat de paraules, tan sols onomatopeies per a diferenciar i seleccionar i, el més evident i fonamental en la trama, dissimular i aconseguir el fi perseguit. Amb una senzilla estructura narrativa d’il·lustració per pàgina, excepte: el gaudi de “quasi” tots els participants en el seu moment més àlgid i el conflicte generat per un vapor “estrany” que causa el disgust de diversos d’ells, totes dues seqüències realitzades a doble pàgina en la part central de la narració.

Què estem disposades a fer, d’una manera innocent, encobridora i anònima, per a aconseguir el nostre objectiu?!

Sens dubte, un llibre divertit i atractiu, on totes, independentment de l’edat que tinguem, ho rebrem amb un somriure o vàries.

Recomanat a partir de 0-3 anys

Comentat en octubre 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Oinc i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.