QUI,QUÈ,QUI /QUIEN,QUÉ,QUIEN

Qui què qui/ Quién qué quién

Tallec, Olivier (text i il.lustració)

Guerola, Mireia (trad. cat)

Guerola, Mireia (trad. cast)

Ed. Birabiro, 2015. 


La recepta literària d’aquest llibre es compon de diferents ingredients:
Una mica d’originalitat al format del llibre, horitzontal amb coberta resistent.
Un grapat d’intencionalitat lúdica, un llibre joc que engresca a les lectores a observar les expressions dels personatges, unes vegades reflectint aspectes externs i altres vegades, emocions.

Un pessic de fets quotidians a l’entorn més proper com ara: menjar, pixar, dormir o no, la convivència amb animals de casa, el bany… O emocions freqüents com ara la por.

Trossos de foment de la comunicació entre pares i nenes. Requereix la participació de mares, pares i mediadores, còmplices necessaris per assaborir la lectura i crear llaços afectius.

Un polsim de plantejament visual atractiu que educa la discriminació a la nostra mirada.

Una presentació rara a través del títol, tres paraules que formen un embarbussament i que ens prepara per a degustar quelcom curiós i estrany.

En una bona recepta és imprescindible amanir-la amb bones espècies. Aquest llibre posseïx un adob especial, les seues il·lustracions que ressalten del fons blanc de la pàgina i ens atreuen pel seu humor. Aquestes imatges compten amb poca claredat a l’hora d’identificar els personatges; per això, necessitem ruixar-la amb unes bones dosis d’atenció.

Trobem a faltar un fil narratiu que transporte a les lectores des de la primera pàgina fins el final; tanmateix, ofereix un entreteniment de qualitat i el converteix en un animador de la lectura d’altres llibres en un futur.

Amb tot això, s’aconsegueix una recepta sucosa que ens deixa un bon sabor de boca.

Recomanat a partir de 4-5 anys.

Comentat en Octubre 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Qui,què,qui / Quién,qué, quién i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.