DINS DE CASA / DENTRO DE CASA

                                                                                    

Dins de casa/ Dentro de casa

Nono Granero ( text i il·lustració)

(trad.cat.) Teresa Duran

Ed.Ekaré,2021

El primer que trobem és una enquadernació de tapa dura que simula una porta, element suggeridor pel que puga haver al darrere. Una porta que s’obrirà i tancarà cada vegada que passem de pàgina.

Acompanya un text amb estructura poètica de tradició oral a base d’acumulatius que  sumen i enumeracions: animals cada vegada més grans i més nombrosos: des d’un mosquit a set vaques. Un text que gaudim pel ritme i el joc amb les paraules. Destacar la traducció al català de Teresa Duran.

Il·lustracions divertides on podem seguir, pàgina a pàgina, el que fa cadascun dels animals que intervenen en la història i on trobem molts detalls (els animals llegint un llibre però també en un altre moment amb un mòbil, observant, jugant…). Amb colors intensos que contrasten segons siga l’interior o l’exterior. L’exterior que es veu cada vegada que s’obri la porta ens conta una història en moviment, els paisatges canvien a mesura que avança la història i que ens assabentem al final que és el recorregut de la furgoneta dels titellaires  Compañía La golondrina.

També és al final que ens adonem que la que nosaltres anomenem la nostra casa no hi cabem tots però si obrim la porta entrem a la casa de totes les criatures, la natura, on si hi cabem i és casa nostra.

En la contraportada veiem a qui va dedicat el llibre: als titellaires que recorren el món convocant i repartint vida per on van.

Recomanat a partir de 6 anys

Comentat en octubre 2022

 Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Dins de casa/ Dentro de casa i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.