AQUELL ESTIU SUFOCANT/ UN ARDIENTE VERANO

Aquell estiu sufocant / Un ardiente verano

Von Kieserling, Eduard

(Trad.cat) Formosa, Clara

(Trad.cast) Fortea, Carlos

Viena edicions, 2019/ Nocturna, 2010

Eduard von Keyserling pertany a l’avantguarda de l’impressionisme alemany i des de les primeres línies de la seua novel·la ens transporta a la literatura dels grans autors del segle XIX. En aquesta obra posa en evidència la doble moral de l’alta societat.

Bill el protagonista de la novel·la suspèn el batxillerat i el seu pare, amb qui gairebé no té tracte li obliga a passar l’estiu amb ell, al camp, lluny de la família. A mesura que van passant els dies, en un
ambient de calor sufocant, Bill comença a intuir el vertader caràcter del seu pare que difereix molt de la imatge que amaga darrere de les convencions socials.

Durant la seua estància al camp visiten amb freqüència a uns parents que tenen dues filles joves i atractives. Enamorat d’una d’elles alternen etapes d’efervescència i melangia. Bill està dividit entre el seu instint sexual i l’idealisme afectiu.

Una història patriarcal on la dona queda relegada a ser estimada, a obeir i a contraure matrimoni.

La història està ubicada al camp on l’entorn adquireix una gran importància. Una autèntica explosió dels sentits.


Al llibre apareixen diferents temes:

La relació tempestuosa entre un pare i el seu fill, la fredor d’aquesta relació i la indiferència i el menyspreu amb el que tracta al seu fill.
La hipocresia i les mentides que s’amaguen darrere dels comportaments refinats.

Recomanat a partir de 16 anys

Comentat en Abril 2023

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Aquell estiu sufocant / Un ardiente verano i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.