SOM-HI, A BANYAR-SE! / ¡A BAÑARSE!

a banharseQ7:Maquetaci—n 1

Som-hi, a banyar-se! /¡A bañarse!

Taro Gomi

 Ed. Kalandrka – Hipòtesi 2011 / Faktoria K de libros, 2007

Aquest llibre arriba a la bibliografia del col·lectiu amb un llarg camí recorregut ( tant en castellà com en català fa anys que circula ) ; és per això que poc més podem afegir a la gran quantitat de comentaris que hi ha en Internet, tan sols recolzar-los pel que fa a la nostra experiència personal .

La història planteja un possible conflicte: cal deixar de jugar per anar a banyar-se. En realitat no hi ha cap conflicte, hi ha joc i seqüència temporal. Fabulació inicial i realitat final. Un relat per a molt menuts, centrat en el diàleg entre una mare, (que no apareix en les il·lustracions) i el seu fill. Destaca l’humor i la complicitat entre els dos personatges. També apareix com a personatge secundari un gat que fa de contrapunt i company de joc.

Té una trama senzilla, escrita amb un llenguatge directe i proper amb enumeracions, onomatopeies, jocs visuals i de paraules. Acumulació decreixent .

Les il·lustracions resulten divertides i acompanyen el text aportant pistes i ampliant significats. L’expressió de la mirada del personatge té un paper destacat en la història. Destaquen també els diferents colors per a remarcar espais diferents on transcorre la  història. També es podria veure l’efecte cinema fent passar les pàgines ràpidament. En la contraportada trobem la fabulació “jo sóc un ós”. Les primeres pàgines són sempre igual, retallat sobre fons blanc, la imatge a l’esquerra, el text a la dreta . Al final, canvia el fons i canvia de lloc (la imatge a la dreta ) .

Sobre l’autor:

TARO GOMI (Tokyo, 1945) Ha publicat uns 300 llibres per a diferents edats, fins i tot per a adults. Les seues obres han estat traduïdes a 15 idiomes i ha rebut diferents premis com el de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonia. Amb aquest va quedar finalista XXIX PREMIO ANDERSEN 2010 (ITALIA)

 

Recomanat per a 0-3 anys

Comentat en febrer 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Som-hi a banyar-se! i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.