EN SILVESTRE I LA PEDRA MÀGICA / SILVESTRE Y LA PIEDRECITA MÁGICA

En Silvestre i la pedra màgica / Silvestre y la piedrecita mágica

W. Steig ( text i il·lustracions)

Obiols,I. trad.cat

J. De Cascante, trad.cast.

Blackie Books, 2019

Després de 50 anys de la seva aparició als Estats Units, ara es publica en català i castellà, i constatem que continua tan actual i sorprenent com en la seva primera edició. És tot un clàssic, una història que es desenvolupa amb humor però també provoca desassossec, inquietud, … i t’obliga a seguir amb gran interès els fets , …fins arribar a un final feliç.

En Silvestre és el fill d’una família de rucs que es troba una pedra màgica. Amb aquest començament, la imaginació ens fa volar al conte Aladí i la llàntia meravellosa , a la pedra crema de Galeano o al contes meravellosos en els que herois i heroïnes troben objectes màgics. Però l’ús inadequat de l’objecte màgic pot tenir conseqüències negatives per als personatges. I això li passa a Silvestre quan actua paralitzat per la por i no pensa en les conseqüències de la seva acció.

Silvestre és menut i encara no es troba en condicions de sortir de casa sol i allunyar-se massa de la casa familiar. Aquest conte tracta, en clau de faula, del desig d’autonomia de la infantesa i com cal adquirir la maduresa necessària per aconseguir-ho. I així, necessiten que els seus pares vinguen a lliurar-los de l’embolic en els que, moguts pel seu desig, s’han ficat.

Un clàssic imprescindible.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en Octubre 2019

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, En Silvestre i la pedra màgica / Sivestre y la piedrecita mágica i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *