ESTO ES PARÍS

Esto es París

 Miroslav Sasek

 Ed. Nórdica, 2018

L’editorial Nòrdica inicia la col·lecció Esto es… (llibres-guia de visites a diferents ciutats del món) amb aquest Esto es París, que es va publicar per primera vegada en 1959.

Esto es París és la visió particular de l’autor, arran d’un viatge a la capital francesa, amb les seues paraules “plena de racons encantadors, bells monuments, mercats ambulants de tota mena d’objectes i poblada de simpàtics gats”.

Aquí, en la capital de Francia, viven diez millones de personas. También hay un gran río –el Sena–, docenas de monumentos, iglesias y museos… y miles de gatos.

(…) Por supuesto, los gatos no son los únicos habitantes; también hay personas”. (p. 7– 9)

L’humor es destil·la en textos senzills, directes, apropiats per a l’edat a qui es dirigeix. Descriptius amb frases curtes, bàsicament en present, que recolzen les il·lustracions estilitzades, acolorides i amables d’una ciutat que avui no hi és.

Amb un format gran i atractiu, afavoridor per a la mirada de les criatures, amb unes il·lustracions influenciades pel cartellisme i en fons blanc.

La coberta és al contrari, el fons és de color roig, el monument representat en blanc i la figura del gendarme (en regruix brillant) amb un bitllet de metre de segona classe. Gendarme que representa la figura arquetípica francesa-parisenca, ja que, en aquella època, a més d’ordenar el trànsit existent, servia de guia per als visitants de la ciutat, convidant-nos a conèixer.

Prestem atenció a la presència de persones que conformen el París de final de la dècada dels 50 (al final el llibre ens ofereix una addenda actualitzada al dia d’avui), que ens resulten quotidianes i d’altres més anacròniques com la monja o la llauradora bretona.

El recorregut al que ens convida va des dels llocs més freqüentats en el seu dia a dia fins a monuments importants, però posa l’èmfasi en les històries quotidianes dels habitants d’aqueixos llocs.

Ens convida a conèixer i ho fa amb ulls curiosos, ulls de xiquet-a, incitant-te a saber més, a tindre més ganes de conèixer.

Estem davant un model de llibre informatiu, generador de curiositat.

Una guia de viatge per a xiquets-as de poca edat que recomanem sense dubtes.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en Maig 2020

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Esto es París i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.