LA CERCA DE LA COLETTE / LA BÚSQUEDA DE COLETTE

La cerca de la Colette / La búsqueda de Colette 

Isabelle Arsenault (autora /il.lustradora)

Màxim Aguilera (traductor)

Ed.La casita roja,2019

La cerca de Colette és un còmic que Isabelle Arsenault (Quebec, 1978) comença amb una situació generadora de tensions derivades d’un important canvi en la vida de la protagonista. Les guardes ens fan saber que aquesta s’ha traslladat a un nou barri.

El llibre aborda un triple conflicte que Colette ha d’aprendre a gestionar: la mancança d’atenció per banda d’una mare extremadament enfeinada, la frustració per no poder tindre una mascota i la incertesa causada per l’arribada a un barri nou i la necessitat d’iniciar noves relacions.

Colette utilitza el fantasieig sobre una mascota perduda per acostar-se als nous veïns i són les històries contades per ella les que creen un primer lligam entre el grup que intenta aportar possibles solucions per trobar el periquito blau i desenvolupen un sentiment de pertinença i interacció entre els personatges.

Encara que el llibre no puga qualificar-se d’innovador, l’autora ha creat una història resolta amb sensibilitat i intel·ligència, on demostra un coneixement respectuós de la infantesa.

Pel que fa a les il·lustracions, i segons la informació que apareix en la pàgina de crèdits, estan fetes “amb llapis, aquarel·la i tinta i acolorides digitalment amb Photoshop”. Resulta significatiu en la utilització del color, el predomini del groc tant en la coberta i la contracoberta com en l’impermeable que sempre usa la protagonista.

Per últim, ressenyar l’acurada edició de La Casita roja. Una editorial que declara com trets d’identitat realitzar de manera sostenible el procés necessari per a l’elaboració del llibre. Per una altra banda, el fet d’estar imprès a Espanya i no deslocalitzat en un altre país afegeix un element més a favor de la cura del planeta. En aquests temps ens sembla quelcom molt valuós i destacable.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en Desembre 2020

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La cerca de la Colette / La búsqueda dela Colette i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *