LA SENYORA DELS LLIBRES/ LA SEÑORA DE LOS LIBROS

La senyora dels llibres/La señora de los libros

Heater B.Henson

Il.lustrador David Small

Trad.cat.Carlos Mayor

Ed.Joventut/Juventud, 2010

Inspirat en un fet real, recorda la valenta tasca de les bibliotecàries que, a lloms d’un cavall o mula, portaven els llibres a tots els racons de les muntanyes Apalatxes en l’estat de Kentucky en els anys 30 del s. XX.Foren anomenades “Les senyores dels llibres”.

Per analogia, una de les primeres imatges que ens venen és la de les Missions Pedagògiques de la 2ª República Espanyola o el Bibliobús, fins i tot als nostres dies, on gràcies al treball d’aquestes persones arriben els llibres i la literatura a tots els racons i, avui en concret, seria el cas de l’Espanya buidada.

Història emotiva i emocionant sobre el procés d’apropament a la lectura del xiquet protagonista i narrador de la història. Destaquem i reconeixem aquesta infància tan diferent a la nostra on l’únic que hi havia era solitud, treball i, a penes, relacions socials.

Com a element central el procés de desenvolupament del xiquet que va del rebuig, en un principi, amb un posat de gelosia i no acceptant la seua ignorància fins que reconeix l’atraient món de la literatura i es deixa portar.Arriba a la literatura per necessitat i no per imposició. És un món per descobrir.

La il·lustració destaca sobre del text escrit i enfoca molt bé les situacions que descriu, els sentiments i el món aïllat i solitari on es desenvolupa l’acció.A l’il·lustrador ja el coneixíem per la seua obra La jardinera.

En definitiva: un cant a la divulgació, a la constància i al contagi per amor a la literatura.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en abril 2021

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La senyora dels llibres/La señora de los libros i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.