L’ILLA D’ABEL/ LA ISLA DE ABEL

L’illa d’Abel/ La isla de Abel

Williams Steig (text i il·lustració)

Xavier Pàmies (trad. cat)

Mª Luisa Balseiro (trad. cast)

Blackie Books 2018

Williams Steig escriptor que coneixem pels seus llibres per a infants, ens sorprèn amb aquest llibre per a més majors. Un “Robinson” representat per un ratolí anomenat Abel que un dia de tempesta és arrossegat per un riu, transportat a una illa i obligat a sobreviure en ella.

La història de maduresa que ens presenta l’autor apareix plena de perills, proves que el protagonista ha de superar per a no ofegar-se al riu o ser menjat per un mussol …

Dins de les accions realitzades pel protagonista, destaquem aquelles producte de l’ingeni,de la intel·ligència, de la intuïció per a poder eixir de l’illa i tornar a casa. Així, les lectores ens meravellem amb les diferents maneres de creuar el riu a l’altra vora o en l’estratègia per acomodar el tronc contra el fred.

A més a més podem identificar-nos amb els pensaments, reflexions i emocions que viu Abel: recordar la seua enamorada, inquietud sobre què pensarà o actuarà, por i també resistència, fortalesa davant la solitud …

L’autor reivindica l’activitat artística: Abel modela amb fang figures humanes que representen la seua família i la seua estimada descobrint les seues habilitats manuals que donaran sentit a la seua vida quan acabe el seu naufragi. L’art es converteix en una eina important per donar sentit a la seua vida. L’escultura i la lectura o els moments poètics mirant la seua estrella que li suggeria versos com a encanteris protectors, exemplifiquen aquesta idea.

Recomanat a partir de 10-11 anys.

Comentat en Març 2022

En un espai natural com és l’illa d’Abel, la història és una mostra sobre l’aprenentatge de vida amb la natura: tindre cura d’ella, treure els beneficis que puga donar-nos segons l’època de l’any i gaudir dels canvis que hi experimenta.

Recomanat a partir de 10-11 anys.

Comentat en Març 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, l'illa d'Abel / La isla de Abel i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.