Aquest robot soc jo / Ese robot soy yo /

Aquest robot soc jo / Ese robot soy yo /

(Can I built another me?.)(2014)

Yoshitake, Shinsuke (text i il·lustració)

Jimenez, Alicia (trad. Cat)

García, Eugenia (trad. cast)

Libros del Zorro Rojo, 2020

«de camí cap a casa, li vaig explicar el meu pla»

 Un nen, avorrit de fer moltes tasques per obligació i per rutina, es compra un robot amb la intenció que ocupe el seu lloc en aquestes tasques.

Però el robot l’espentarà a realitzar una tasca més difícil encara. Si sovint utilitzem el terme “alter ego”, eixa és aquí la funció del robot : un diàleg amb si mateix, una reflexió sobre «qui sóc jo», i com és la vida i la relació amb els que m’envolten.

Contat en primera persona, ple a vessar d’humor i sorpreses, divertidíssim, el llibre ens parla de la identitat i de la importància d’acceptar-nos tal com som. Destaca la mirada de l’autor capaç de reflectir moments peculiars de la infantesa.

La història, en forma de còmic, ja comença des de la coberta

(el robot i el protagonista fent coses junts) i la contracoberta (El nen i el seu robot i altra nena amb el seu propi robot).

També les guardes conten: les de l’inici mostren l’avorriment del nen i les del final un nen feliç.

I un final de la història sorprenent …

Shinsuke Yoshitake incorpora en aquest llibre els avanços tecnològics al seu país; els robots formen part, cada vegada més, de la vida quotidiana, però al mateix temps suggereix que mai les màquines podran suplantar les persones.

Il·lustracions caricaturesques, plenes de detalls, on predominen els colors grocs i verds, realitzades amb molt d’humor.

RECOMANAT A PARTIR DE 6-7 ANYS.

COMENTAT EN FEBRER 2022.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Aquest robot soc jo/ Es, Aquest robot soc jo/ Ese robot soy yo i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.