DIEZ CERDITOS LUNEROS

Diez cerditos luneros.

Autor: Lindsay Lee Johnson

Il·lustrador: Carll Cneut

Traductor: Miguel Azaola

Edició: Ekaré, 2019

Història en octosíl·labs per a una aventura nocturna en la que acompanyem als porquets una nit de lluna plena. S’escapen de nit atrets per la lluna per a viure una aventura .

Les guardes conten i compten. Les guardes, blaves al principi i grogues o rosades al final i els deu porquets, conviden a seguir al llarg del llibre a cadascun dels protagonistes. Es presenten amb nom i característiques pròpies. Tots en pijama per anar adormir. Però la lluna plena els embruixa i, quan la mare dorm, ixen, juguen al jardí, es banyen a la bassa, dansen, canten, ballen…Un núvol tapa la lluna i la foscor domina el bosc en dues dobles pàgines. Els porquets criden a la mare. La mare es desperta quan sent que els fills la necessiten.

Fet que ens recorda a altres històries semblants com La estupenda mamá de Roberta. Llibres en els que els protagonistes necessiten eixir del seu lloc confortable perquè el món espera i l’aventura els empenta, però són menuts i necessiten la figura protectora.

El bosc simbòlicament és un espai de perills, però també un espai de llibertat. I la lluna, símbol femení d’allò maternal, il·lumina l’obscuritat.

Visualment és molt potent. El llenguatge plàstic ens recorda a Els tres bandits.

Els porquets amb els seus moviments i actituds de pàgina a pàgina van caracteritzant-se .

Destaquem les dobles pàgines centrals, obscures perquè un cop de vent ha amagat el far protector de la llum de la lluna, són el cim narratiu, on la por és superada perquè la mare apareix per a rescatar els atrevits porquets.

És especialment suggerent per a primeres edats. Una transgressió de la norma per a jugar que escapa a la vigilància de l’adult on, segons Tonucci, es dona el veritable plaer.

A destacar la traducció de Miguel Azaola.

Recomanat a partir de 0-3 anys

Comentat en Novembre 2019

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Diez cerditos luneros i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.